Konferenciák

A kamarai törvény az országos kamara érdekképviseleti feladatainak körében meghatározza azokat az alapvető teendőket is, amelyeket a kamara a nemzetközi térben lát el. A feladatok körében a kamara együttműködik más országok szakmai szervezeteivel és képviseli a Magyar Mérnöki Kamarát a nemzetközi mérnöki szervezetekben. E feladatok keretében egyrészt biztosítunk a nemzetközi szerezetek munkaülésein, rendszeres találkozóin való érdemi, a hazai mérnökség érdekeit érvényesíteni képes képviseletet, másrészt pedig – a nemzetközi szerezetek rendezett menetrendje szerint – vállaljuk a házigazda szerepét is, azaz a megrendezzük – megszervezzük és lebonyolítjuk – a nemzetközi találkozókat, konferenciákat.

Az itthon rendezett nemzetközi konferenciák mellett ki kell térni azokra a hazai konferenciákra is, amelyek elsősorban a beruházások előkészítésének és megvalósításának rendezettebbé tételét, ehhez kapcsolódóan az építésügyi és kapcsolódó eljárások egyszerűsítését, valamint a közbeszerzési szabályozás tapasztalatait kívánták előmozdítani. E konferenciák és workshopok – a szakmánk érdekvédelmi szerepe mellett – egyértelműen a jogi–intézményi keretek jobbítását célozták és javaslataikkal szolgálták is.

 

Rendezvénynaptár

Aktuális kamarai rendezvényeinkről, konferenciákról, workshopokról, a Magyar Mérnöki Kamara által ajánlott szakmai rendezvényekről  további információkat találnak a rendezvénynaptárunkban:

Rendezvénynaptár >>>

Figyelem! A kötelező kamarai továbbképzéseket külön menüpontban, a képzések rovatban találja!

 

Kamarai rendezvényekről megjelent híreink

 • BIM Workshop - 2017. június 28.
  2017. május 26.

  A tervezői együttműködés kulcsa az adatvesztés nélküli adatkapcsolatok ismerete.
  Ebben van a szakemberek segítségére a BIM - Épületinformációs modell.

  Tovább
 • WORKSHOP: e-közmű - Regisztráljon most! (MEGTELT)
  2017. május 25.

  2017 július elsejét követően a közműegyeztetések csak elektronikus úton bonyolíthatók. A Magyar Mérnöki Kamara a jogalkotóval, a Miniszterelnökséggel és a rendszert bevezető Lechner Tudásközponttal közösen szervez tájékoztató WORKSHOP-ot. A regisztráció elindult!

  Tovább