Geotechnikai Tagozat

Hírek

Ajánlás a talajvizsgálati jelentés díjának számításához
Tisztelt Kollégák!
 
A MMK Geotechnikai Tagozat elnöksége 2021. márciusában ajánlást készített a talajvizsgálati jelentés díjának számításához. Az útmutató célja az építési beruházások előkészítésének és megvalósításának egyes fázisaiban elkészítendő geotechnikai vizsgálati munkarész – a Talajvizsgálati jelentés – reális szakmai tartalmi megfogalmazása és az ehhez kapcsolódó vállalási ár tekintetében ajánlás, kalkuláció ismertetése. Ezzel nem csupán a geotechnikai tervezők segítése a célunk, hanem a beruházók, generáltervezők, tartószerkezeti-és más társtervezők munkájának megkönnyítése is a geotechnikai vizsgálati feladatok kalkulációjában, a szakmai útmutatásokat, vonatkozó szabványokat betartó munka mennyisége, valamint az ehhez tartozó vállalási ár megbecsülése érdekében.
 
Ajánlásunk átlagos körülményeket figyelembevevő minta feladatokra konkrét példákat mutat be, melyek jó támpontot jelentenek szakági munkarészünk részleteiben nem feltétlenül elmélyedni kívánó beruházás előkészítő, lebonyolító kollégák számára is a geotechnikai vizsgálat reális tartalmára, díjára vonatkozóan.  
 
A geotechnikai tervezők észrevételeit is tartalmazó - változtatásokkal most megújított - anyagot bocsátjuk rendelkezésre, továbbra is kérve a vélemények visszajelzését, az eseteges kiegészítésekre, javításokra tett javaslatokat.

Az ajánlás letölthető Kiadványok, segédletek, szabályozó anyagok közül, illetve erre a linkre kattintva .

MMK Geotechnikai Tagozat Elnökség
 
†Dr. Balázsy Béla (1926-2020)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020 június 7-én, életének 95 évében elhunyt

 

 Dr. Balázsy Béla

 

Búcsúztatására 2020 július 9-én 11:30-kor kerül sor a Fiumei úti sírkert szóróparcellájában.  
†dr. Paál Tamás (1933-2020)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020 február 20-án méltósággal viselt  betegség után 87 évesen elhunyt

 

 dr. Paál Tamás

 

Széchy-díjas kollégánk.

 

Búcsúztatására 2020 március 5-én 14:30-kor kerül sor a Farkasréti temetőben. Ugyanaznap 17 órakor hálaadó szentmisében köszönjük meg életét a Cisztercu Szent Imre templomban (XI. Villányi út 25). 
Meghívó XXVI. Széchy Károly Emlékülésre és XXIX. Geotechnikus Vacsorára

Tisztelt Tagtársunk!
Kedves Kolléga!

A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben
2020. február 14-én 14 órai kezdettel rendezi a
XXVI. Széchy Károly Emlékülést
az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

 

Tagozatunk

Geotechnika Jövőjéért Pályázat

Továbbképzések

Kiadványok, segédletek, szabályozó anyagok

Kapcsolat

Hasznos linkek