Hírek, közlemények

Tovább az archívumba >>>

Aktuális híreink:

 • Új rendeletek a Magyar Közlöny 2017. december 28-i számában

  A Magyar Közlöny 2017. december 28-i számában megjelent az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet és a villamosenergia-ipari építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokról szóló 382/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet módosításáról szóló 477/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet.

  Tovább
 • Elnöki évértékelő

  2017 májusában új vezetés lépett a Mérnöki Kamara élére. Az új elnök, Nagy Gyula és az elnökség sok megoldandó feladattal indította el az év második felét. Ezek a 2017. évi tisztújítást követő események – eredmények – nem csupán a kamara tagjaira vannak, lehetnek hatással, hanem országos szinten is közvetlen kihatással bírnak alapvető fejlesztési, beruházási folyamatokra.

  Tovább
 • Nyelvi képzés a Kamara és a BME Idegen Nyelvi Intézet együttműködésében

  Hosszabb előkészítési idő után elindul a nyelvi képzések programja, amelynek részleteit január folyamán egyezteti a Kamara a Nyelvi Intézet vezetésével.

  Tovább
 • Ügyeleti rend az ünnepek alatt

  2017. december 25. és 2018. január 2. között a Magyar Mérnöki Kamara Főtitkársága csak ügyeleti rendben működik, ezért a telefonos ügyfélszolgálat szünetel, illetve a berékező emailekre csak január első hetében tudunk válaszolni.

  Tovább
 • Új kiadvány: Épületenergetika

  Megjelent a Magyar Mérnöki Kamara gondozásában az Épületenergetika kiadvány. A december 1-én megrendezett Épületgépészet napjára került a polcokra a segédlet átdolgozott, új kiadása.

  Tovább
 • Fiatal mérnököket díjazott a Magyar Mérnöki Kamara alapítványa

  A Magyar Mérnöki Kamara Mérnöki Innovációt Támogató Alapítványa (MITA) tervezési pályázatot írt ki 35 évnél fiatalabb kamarai tagsággal és tervezői jogosultsággal rendelkező mérnökök számára a közlekedés területén.

  Tovább
 • Kötelező felelősségbiztosítás

  A Magyar Mérnöki Kamara 2018. január 1-től mind díjában mind szolgáltatásában egyedien kedvező felelősségbiztosítási rendszert vezet be. A felelősségbiztosítás szükségessége megkérdőjelezhetetlen, sőt, számos esetben most már kötelező is. A Magyar Mérnöki Kamara által bevezetett, és kizárólag a Magyar Mérnöki Kamarán keresztül, a Magyar Mérnöki Kamara tagjainak és nyilvántartottainak elérhető felelősségbiztosítási rendszer két alapvető pilléren nyugszik.

  Tovább
 • Utolsó energetikai auditor/szakreferens továbbképzés december 4-én

  Jelentkezzen a 2017-es év utolsó energetikai auditor/szakreferens továbbképzésre. Az előadás témája: Középületek energetikai auditálása. Előadó: Szilágyi Sándor és Cservenyák Gábor

  Tovább
 • Mérnökbál 2018

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében 22. alkalommal kerül megrendezésre a mérnöktársadalom ismétlődő, legünnepélyesebb találkozója, a Mérnökbál.

  Tovább
 • A Magyar Mérnöki Kamara állásfoglalása a beruházások előkészítéséről és költségkereteik tartásáról

  Az építőiparban az utóbbi időben tapasztalható erőteljes fellendülés igényli, hogy a kormányzat és a beruházási rendszer szereplői áttekintsék a folyamat keltette igények kielégítésének lehetőségeit és az esetleges nem kívánatos tendenciák keletkezésének megelőzését. A Magyar Mérnöki Kamara ezen, a mérnöki tervezői szolgáltatások szempontjából is alapvető folyamathoz kapcsolódóan az alábbi állásfoglalást alakította ki.

  Tovább
 • e-közmű workshop december 5-én Debrecenben

  A Magyar Mérnöki Kamara és a Lechner Tudásközpont együttműködésének keretein belül – országos rendezvénysorozat újabb állomásaként -  a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara e-közmű szimpoziumot tart december 5-én Debrecenben.

  Tovább
 • Ülésezett az Etikai Fegyelmi Bizottság

  A Magyar Mérnöki Kamara Etikai Fegyelmi Bizottsága elnökének, Kövesi Tibornak a meghívására 2017. nov. 13-án találkoztak a megyei kamarák etikai fegyelmi bizottságainak elnökei.

  Tovább
 • Pályázat: eszköz- és szoftverbeszerzés

  Magyarország Kormányának Felhívása a vállalkozások számára, a vállalati K+F+I tevékenységek intenzitásának növelése érdekében. A Magyar Mérnöki Kamara már jelezte a Kormányzatnak, hogy ebben a témában szükséges lenne pályázati forrás biztosítása.

  Tovább
 • Gyászhír - elhunyt Dr. Visontai József

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Visontai József, gyémántdiplomás okl. mérnök, egyetemi magántanár. A Magyar Mérnöki Kamara saját halottjának tekinti.

  Tovább
 • BIM Képzés indul a Graphisoft szervezésében

  A Graphisoft kétnapos BIM manager képzést indít november végén. AZ idén második alkalommal meghirdetett képzés azok számára jelent lehetőséges a BIM ismeretek elmélyítésére, akik ArchiCAD használat területén több éves gyakorlattal rendelkeznek már.

  Tovább