nov.
02

A Magyar Tudomány Ünnepe – online nyitóünnepség

November 3-án 10.00 órakor nyílik Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjével, majd az idei Eötvös József-koszorúk, és az MTA 2020. évi tudományos díjainak átadásával a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat, amelyet az MTA honlapján keresztül online is lehet követni.

A nyitó tudományos előadást Kosztolányi György akadémikus, az MTA alelnöke tartja, „A tudomány a Covid-19 okozta társadalmi sokk kezelésében” címmel. Az előadás azt vizsgálja, hogy hozott-e fordulatot a Covid-járvány a tudomány társadalmi megítélésében? Remélhető-e, hogy az egészségügy végre megkapja az őt megillető, régóta hiányolt kiemelt társadalmi, politikai figyelmet? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás, amely november 3-án, körülbelül 10 óra 30 perctől lesz látható az MTA Youtube-csatornáján.

A tudományünnepi rendezvénysorozatról bővebb tájékoztatást az  mta.hu  oldalon lehet találni, ahonnan a közvetítések is megnézhetőek, illetve a későbbiekben az előadások felvételei is visszanézhetőek.