nov.
18

Faültetés Trianon emlékezetére

A Vas Megyei Mérnöki Kamara Trianon 100. elnevezésű rendezvénysorozatának záró eseményén november 13-án került végleges helyére az Abért-tónál az a 45 juharfa, amely még várta elültetését.

 

trianon faulktetes 1.jpg

 

A kamara elnöksége tavaly határozott arról, hogy mérnöki létesítmények mellé ültetett fákkal adózik a békediktátum 100. évfordulója emlékének. Sajnos a járvány közbeszólt, nem tudták a rendezvényt megtartani, szándékukat azonban nem adták fel.  

Idén a 101. évforduló alkalmával 101 fa ültetésével emlékeztek Trianonról a mérnökök: június 6-án nyolc juharfa ültetésével kezdték meg a sorozatot a Kőszeg város közigazgatási területéhez tartozó, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő, lukácsházi víztározó melletti Abért-tónál. November 13-án újabb 45 juhar került a földbe. A faültetés több hónapos előkészületeit Tóthné Temesi Kinga és Gáspár Ferenc elnökségi tagok szervezték.  

A következő két hónapban további húsz-húsz fát ültetnek a balogunyomi és a vasvári, nyolcat a Szombathely-Szőlős vasútállomáshoz. 

Fotó: Unger Tamás

trianon faulktetes 2.jpg
trianon faulktetes 3.jpg