ápr.
30

A sportrendezvényekre vonatkozó szabályok

A Magyar Közlöny 72. számában megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata kapcsán a sportrendezvényekre vonatkozó egyes szabályokról szóló 202/2021. (IV. 29.) Korm. rendelet.

A rendelet értelmében a jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából a versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak, amennyiben a helyszínre történő beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja. A rendelet szerint a versenyző, valamint az őt felkészítő sportszakember a fent említett helyszíneken nem köteles maszkot viselni.

A védelmi intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi. Az ellenőrzés során a rendőrség 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, valamint a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.

A rendelet a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lép hatályba.

Magyar Közlöny 72. szám