szept.
27

Országos Titkári Értekezlet a kamarában

A 2019. szeptember 23-án tartott országos titkári értekezleten az MMK Főtitkársága és a területi mérnöki kamarák titkárai áttekintették a beszámoló vizsgával kapcsolatos tapasztalatokat, az elektronikus ügyintézéssel és az informatikai rendszerrel kapcsolatos aktualitások, valamint a továbbképzések szervezésével kapcsolatos tapasztalatokat és feladatokat.

főtitkari 1

A hatósági ügyekkel kapcsolatban Dr. Virág Rudolf főtitkár tájékoztatást adott az MMK Elnökségének az oklevél szakirányúságát és a szakirányú szakképzettség egyenértékűségét megállapító szakértői testület (OSZMSZT) összetételének felülvizsgálatára vonatkozó határozatáról és az ezzel kapcsolatos feladatokról. A felülvizsgálat végrehajtása érdekében a szakmai tagozatok felkérést kapnak delegált tagjaik áttekintésére, szükség esetén új tag delegálására.

főtitkari 2

A területi kamarák titkárai felkérést kaptak az általuk kezelt adatok aktualizálására, különös tekintettel a továbbképzési és vizsgakötelezettség teljesítésére. Az adatok felülvizsgálatához a Kamara Főtitkársága adatközléssel nyújt segítséget a területi kamarák számára.