nov.
19

Elrajtolt a beruházáslebonyolítói mesteriskola 4. évada

Megkezdődött a kamara beruházáslebonyolítói mesteriskolájának újabb, immár negyedik teltházas képzési kurzusa, melyet november 18-án Wagner Ernő MMK-elnök, Koji László, az ÉVOSZ elnöke, valamint Wéber László, a mesteriskola szakmai vezetője indított útjára az országos köztestület fővárosi székhelyén.

A beruházáslebonyolítói mesteriskola első kurzusát 2019. tavaszán indította el a Magyar Mérnöki Kamara és a vele együttműködő szakmai szervezetek – a Magyar Építész Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, valamint az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. Az alapítók – figyelemmel a piaci igényekre is – kifejezetten gyakorlat-központú képzést kívántak nyújtani olyan mérnök-szakemberek számára, akik előzetes beruházási, illetve építőipari gyakorlattal rendelkeznek és elhivatottságot éreznek a beruházás-lebonyolítás, mint szakmai tevekénység iránt, és ehhez rendszerezett tudásra kívánnak szert tenni. A mesteriskola már három sikeres évadot tudhat maga mögött: összesen mintegy kétszáz hallgató vett részt a kurzusonként 96 tanórás képzésben, amely záródolgozattal fejeződött be. A képzés eredményeként a Magyar Mérnöki Kamara a tagjai számára tanúsítványt állított ki, míg a nem kamarai tag hallgatók a létrehozó szervezetek oklevelét kapták meg. 

blmi1.jpg
blmi2.jpg

A beruházáslebonyolítói mesteriskola negyedik kurzusának (BLMI4) programja három alapvető fejezet köré csoportosul.

  1. A beruházáslebonyolító működésének keretei, lehetőségei, eszközei
  2. A beruházáslebonyolítás az építési beruházások folyamatában
  3. Projektismertetések, esettanulmányok

A 96 órás képzés hibrid oktatási formában zajlik: az első, valamint az utolsó képzési napon minden hallgató személyes részvételét várjuk az oktatáson, a többi képzési napon – az online képzés mellett – személyes jelenlétre is lehetőség lesz. 

A képzés alatt az online résztvevő hallgatók a rendelkezésükre álló chatablakban tudnak kérdéseket feltenni, amelyekre az előadók az előadások végén adnak választ. A hosszabb körültekintést igénylő kérdésekre a napi előadásokat követően kapnak választ a regisztrált hallgatók.                                           

A képzés követésére jelszóval védett online felület áll a hallgatók rendelkezésére állni, amelyen a képzési nap folyamán az előadásokat kísérhetik. Ez az oldal szolgál a jelenlét igazolására is a nap folyamán, illetve a felületen elérhető csevegőablakban van mód kérdéseket feltenni, továbbá a képzéssel kapcsolatos információk tekintetében a szervezőkkel kapcsolatot tartani.

blmi3.jpg

 

 

Kapcsolódó anyagok