Portál

/ Információk / Hírek, közlemények
szept.
29

Békés: taggyűlés

A Békés Megyei Mérnöki Kamara szeptember 16-án tartotta éves rendes taggyűlését. Wagner Ernő, az MMK elnöke is ellátogatott Békéscsabára, hogy részt vegyen a taggyűlésen és megismerkedjen a jelenlévő tagokkal.

Az országos köztestület vezetője ismertette a Magyar Mérnöki Kamara aktuális feladatait és válaszolt a felvetett kérdésekre. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy négy, kislétszámú szakmai tagozat beintegrálódik más tagozatokba. Wagner Ernő az ülés végén baráti beszélgetést folytatott a tagokkal.

Benedicty Gyula, a megyei kamara alapító tagja a taggyűlésen vehette át a Zielinski Szilárd-díjat, melyet korábban a Magyar Mérnöki Kamara adományozott számára munkája elismeréseként. A kamaráért végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként 2008-ban elismerő oklevélben részesült. A megyei kamara által alapított Dr. Cserei Pál-díjat 2015-ben vehette át „a magasépítési-szerkezet-és közlekedési rendszerek statikai tervezésében nyújtott kiemelkedően magas szintű mérnöki munkájáért”. Benedicty Gyula kamara biztosként aktívan részt vesz a Békés Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Osztályának ellenőrzési munkáiban. A diplomázó szerkezettervező hallgatók diplomatervének külső konzulense a Műegyetemen, illetve műszaki főiskolákon.