Kamarai biztosítások

A Magyar Mérnöki Kamara 2018. január 1-től mind díjában mind szolgáltatásában egyedien kedvező felelősségbiztosítási rendszert vezetett be a kamarai tagok és nyilvántartottak számára. A felelősségbiztosítás szükségessége megkérdőjelezhetetlen, sőt, számos esetben most már kötelező is. A kedvezményes felelősségbiztosítási lehetőség azóta számos, további biztosítási lehetőséggel bővült ki, amelyet a szakmagyakorlók nem csak munkákjuk során, hanem a mindennapi életben is hasznosítani tudnak.

Jelenleg elérhető biztosítások:

 

Általános mérnöki felelősségbiztosítás

A biztosító partner a Generali Biztosító Zrt. egy bővebb szolgáltatású mérnökszakmai felelősségbiztosítást kínál a mérnökök számára. A termék, kizárólag a Kamarán keresztül elérhetően, nemcsak díjazásában, hanem szolgáltatásában is teljesen egyedi. Alapkedvezményként tartalmaz egy 20% mértéket, mely 60% mértékig tovább bővíthető, és az alapdíjnak része az alvállalkozói kiterjesztés, az utófedezet, a visszamenőleges fedezet, a tisztán vagyoni károk térítése és a felére csökkentett kárrendezési idő. Szintén egyedi a termékben, hogy felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, energetikai szakreferensek, energetikai auditorok önállóan is köthetik a szerződést. A kötési folyamat egyszerű, az alábbi linkre kattintva online kitölthető az adatközlő nyomtatvány, melynek beküldését követően megkapjuk a biztosító társaság ajánlatát. Természetesen egyedi konstrukciókra és bővített fedezet elérése is van lehetőség.

Adatkitöltés és ajánlatkérés:
https://www.mernokfelelosseg.hu/generali

 

Kötelező szakmai felelősségbiztosítás egyszerű bejelentéshez

Kötelező tervezői felelősségbiztosítás, amely a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséhez kapcsolódik. A kötelező tervezői felelősségbiztosítás biztosítói partnere a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KÖBE), mely a Magyar Mérnöki Kamara számára 30% kedvezménnyel kínálja termékét. A kötési folyamat egyszerű, mindösszesen egy kattintás az alábbi linkre , ahol az adatközlő kitöltését követően online megkapjuk a biztosító ajánlatát.

Adatkitöltés és ajánlatkérés:
https://www.mernokfelelosseg.hu/kobe

 

Gázkészülékcsere felelősségbiztosítás

Már a gázkészülékcseréhez kapcsolódó kötelező felelősségbiztosítás is kamarai kedvezménnyel köthető!

A 19/2009. (I.30.) Kormányrendelet 1-es számú mellékletének 6.9. pontja kötelezően írja elő a biztosítás megkötését a készülékcsere gázszerelésének műszaki-biztonsági szempontú ellenőrzése kapcsán. Azon érintettek, akik kizárólag ezen tevékenységüket szeretnék biztosítani, 10 % egyedi, Magyar Mérnöki Kamara kedvezménnyel köthetik meg biztosításukat 2019. február 1. napjától!

Adatkitöltés és ajánlatkérés:
https://www.mernokfelelosseg.hu/gazkeszulekcsere

 

Felelősségbiztosítás favizsgálók és faápolók részére

A már élő mérnökfelelősség mintájára, azt kibővítve, egy újabb termékkel gazdagodott a kamarai felelősségbiztosítások kínálata. A faápoló, favizsgáló mérnökökre is kiterjed ezentúl a biztosítási védelem, melyet - mivel az általános mérnöki felelősségbiztosítás konstrukciójában ez egyébként egy kizárt terület - az alábbi, külön adatlap kitöltésével érhetnek el:

Adatkitöltés és ajánlatkérés:
https://www.mernokfelelosseg.hu/faapolomernok

 

Magán egészségbiztosítás

Hosszadalmas várólisták? Nem megfelelő színvonalú egészségügyi intézmények? Hálapénz? A Generali Private Care magán egészségbiztosítással ezeket mind elkerülheti, 10 % Mérnök Kamarai kedvezménnyel! A betegség esetén a biztosító megszervezi Önnek a járóbeteg alap – és szakellátást magánegészségügyi intézményben, ahol az Önnek megfelelő időpontban fogadják és kezelik, melyet a biztosítás térít. Igényének megfelelően négy szolgáltatási csomag közül is választhat és valamennyi csomagra igénybe vehető a 10 % Mérnök Kamarai kedvezmény!

Adatkitöltés és ajánlatkérés:
https://www.mernokfelelosseg.hu/egeszsegbiztositas

 

Utasbiztosítás

A kamarai tagok számára a MAPFRE Biztosító egyedi, kamarai utasbiztosítási kedvezményt nyújt. A Kamara tagjai a Kamara honlapján megtalálható linken keresztüli biztosításkötéseknél 15% extra, egyedi kedvezményre jogosultak.

Már COVID-19 záradékot is tartalmaz! A biztosító az egyébként szokásos, járványokra vonatkozó kizárását nem alkalmazza a Covid-19 általi megbetegedésekre és bizonyos esetekben megtéríti a külföldön bekövetkező Covid-19 megbetegedéssel összefüggő karantén és egyéb járulékos költségeket is. Kérjük, olvassa el az erről szóló tájékoztatót!

A biztosításkötési folyamat teljesen online és papírmentes, a díjfizetés bankkártyával történik, így akár utazás előtt rövid idővel is köthető! A megkötendő utasbiztosítás az igényeknek megfelelően rugalmasan összeállítható! A biztosítás kalkulált díja már tartalmazza a kamarai kedvezményt is!

A biztosítás kötésére szolgáló link itt érhető el: 
https://mapfreonline.hu/cms/open?p=MuclXjDe9Hc1N823O

 

Egyéb kedvezményes biztosítások kamarai tagoknak

Az alábbi oldalon a GENERALI Biztosító Zrt. Magyar Mérnöki Kamarával kötött egyedi megállapodás keretében kínál kedvezményes biztosítási konstrukciókat a Magyar Mérnöki Kamara tagjai és nyilvántartottjai számára az alábbi területeken:

  • Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
  • CASCO biztosítás
  • Lakás biztosítás
  • Egyéni élet-, baleset-, egészségbiztosítás

A biztosítás kötésére szolgáló link itt érhető el: 
TOVÁBB AZ EGYEDI KEDVEZMÉNYEKET TARTALMAZÓ OLDALRA