Kamarai hírek

Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

2014. augusztus 28.

Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Okos megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest

Cikk ajánlók

Kötelező jogi képzés szeptembertől

2014. augusztus 21.

Szeptembertől indul a kötelező jogi továbbképzés e-learning formában! A kötelező jogi továbbképzés általános jogi és egyes területeken szakterületi jogi ismereteket nyújtó képzés, amelyet a kormányrendelet szigorúan szabályoz. Ezt a képzést változatlanul 5 évente kell teljesíteni.

Épületfelújítás konferencia 2014

2014. szeptember 9.

Az előző évek sikeres konferenciái után a Magyar Építéstechnika 5. alkalommalrendezi meg az Épületfelújítás Konferenciát, melynek idei évben is szakmai támogató partnere a BME Épületszerkezettani tanszéke.
 

Mérnökjogi képzés szeptember 25-én

2014. augusztus 15.

A Magyar Mérnöki Kamara Tudásközpontja mérnökjogi tanfolyamot hirdet minden mérnök szakmagyakorló számára. A Tanfolyam célja olyan gyakorlati jogi tudás átadása, ami a mérnök számára hasznos, legyen akár vállalkozó, munkáltató, tervező vagy szakértő.

A tömeges evakuálás tervezése

2014. augusztus 13.

Az ISO/TC 223 Társadalmi biztonság nemzetközi műszaki bizottságban kidolgozás alatt van az ISO 22315 azonosító jelzetű Társadalmi biztonság. Tömeges kiürítés. Útmutatók a tervezéshez című nemzetközi szabvány, amely várhatóan már 2014-ben megjelenik és útmutatást ad a tömeges evakuálás tervének elkészítéséhez.