Most történik a kamarában
Kamarai hírek

Kérjük, Ön is támogassa céljainkat!

2015. február 26.

A Magyar Mérnöki Kamara a korábbi évekhez hasonlóan arra kéri tagjait, hogy támogassák közös céljainkat, és adójuk 1%-ának felajánlásával járuljanak hozzá új segédletek és kézikönyvek készítéséhez, a kamarai szolgáltatások bővítéséhez, szakmai konferenciák és mesteriskolák szervezéséhez.

Korszerű Mérnökért Alapítvány - adószám: 180524971-43

Újra indul a villámvédelmi vizsga, ülésezett a Környezetvédelmi tagozat és a Továbbképzési testület - rövid hírek a Kamaráról

2015. április 7.

A Kamara Továbbképzési Testülete Dr. Csenke Zoltánné elnök vezetésével áttekintette többek között a továbbképzések törzsanyagaival kapcsolatos formai és tartalmi követelményeket, ajánlást fogadott el a képzésekhez kapcsolódó értékelőlapokról, valamint a szakcsoportok bevonásáról a törzsanyagok elkészítésébe. További hírekért kattintson!

Cikk ajánlók

„A hazai építésügyben még mindig várunk a szükséges rendszerváltoztatásra” - interjú Barsiné Pataky Etelkával

2015. április 7.

Erős felindulásból elkövetett kormányzati ötletelések helyett a hazai építésügy integrált megközelítését, és  értékén kezelését  sürgeti az országos köztestület elnöke. Barsiné Pataky Etelka interjúnkban többek között egy korszerű tervezési rendszer bevezetésének szükségességéről, és a friss kormányhatározat mérnöki vonzatairól beszélt.

Kecskeméten tárgyaltak a Magyar Mérnöki Kamara vezetői

2015. március 18.

Kecskemétre látogatott március 17-én és 18-án a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) alelnöki tanácsa és elnöksége. A mintegy 18 ezer jogosított szakági tervezőt, szakértő mérnököt számláló, és csaknem 13 ezer műszaki ellenőrt és felelős műszaki vezetőt nyilvántartó köztestület vezetői az ország egyik leggyorsabban fejlődő településén – városi és megyei vezetőkkel tárgyalva – igen sűrű és sikeres programot bonyolítottak.

A közbeszerzési törvény előkészítése

2015. március 18.

Az MMK Elnöke által vezetett szakértői delegáció részt vett a közbeszerzési törvény előkészítéséről tartott egyeztetésen. Az egyeztetést a Miniszterelnökség illetékes miniszteri biztosa szervezésében, a MÉK, az MKIK és az ÉVOSZ részvételével tartották.

Beszámolók és vizsgák március 19-én

2015. március 19.

Március 19-én is folyamatosan zajlanak a beszámolók és vizsgák a Mérnöki Kamara Vizsgaközpontjában. Kíváncsi a részletekre? Kattintson a címre!