Most történik a kamarában
Cikk ajánlók

Minőségalapú elbírálás jön a közbeszerzési eljárásokban

2015. szeptember 28.

Alapjaiban változtathat az eddigi magyarországi gyakorlaton az új közbeszerzési törvény, mely szerint a jövőben a mérnököknek nemcsak a ceruzájára, hanem az eszére is számítanak – mondta lapunknak Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke. A jó elveket ugyanakkor át kell ültetni a részletszabályokat tartalmazó végrehajtási rendeletekbe, amihez intenzív szakmai munkára lenne szükség.

A parlament elfogadta az új közbeszerzési törvényt

2015. szeptember 24.

Az Országgyűlés 2015 szeptember 21-én elfogadta az új közbeszerzési törvényt, mely 2015. november 1-jén lép hatályba, ezzel megnyílik a lehetőség a mérnöki szolgáltatások sajátosságainak a korábbinál lényegesen jobb érvényesítésére. A Magyar Mérnöki Kamara munkacsoportja folyamatosan és aktívan közreműködött 2014 augusztus óta a törvény szövegének előkészítésében amely végső formájában számos javaslatunkat tartalmazza.

Másfél évtizedre tervez a vízstratégia

2015. szeptember 16.

Lezárult a Kvassay Jenőről elnevezett nemzeti vízstratégia, ami összhangban az uniós költségvetési ciklussal 2020-ig szól, de a vízgazdálkodással kapcsolatos feladatokat 2030-ig tartalmazza.