Most történik a kamarában
Cikk ajánlók

Állami kitüntetésben részesült dr. Katona Tamás János

2016. augusztus 25.

Több évtizedes eredményes kutatói, oktatói munkája elismeréséül a Magyar Érdemrend tiszti-keresztje kitüntetést vehetett át kollégánk, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara alapító tagja, dr. Katona Tamás János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar, Mérnöki és Smart Technológiák Intézet Gépészmérnöki Tanszékének egyetemi tanára.

Gyászhír - elhunyt Dr. Szabó Gyula

2016. augusztus 15.

Dr. Szabó Gyula Alsóvadászon született 1935-ban. Erdőmérnöki oklevelét 1960-ban szerezte. A mérnöki pályát erdőrendezőségnél kezdte, majd erdészetnél folytatta. 1963 szeptemberétől 1975 januárjáig az Erdészeti és Faipari Egyetem[1] (EFE) Földméréstani Tanszékén tanársegédként, majd adjunktusként tanított. Európában is jól ismert professzorok mellett szerezhetett felsőoktatási gyakorlatot, kutatott, publikált, sikeres nyelvvizsgák után ösztöndíjas lehetett Helsinkiben a Műszaki Egyetemen, egyetemi doktori címet szerzett és több jelentősebb munkában vett részt.

Utolsó energetikai audit vizsgafelkészítő szeptember 5-én

2016. augusztus 4.

Az elmúlt háromnegyed évben több százan szerezték meg az energia auditori engedélyt. Az új tevékenységi kör rendkívül népszerű, hiszen törvény szabályozza, hogy a vállalatoknak és intézményeknek energetikai auditot kell készíttetni.

Gyászhír - elhunyt Dr. Benedek Pál

2016. július 27.

Megrendülve tudatjuk, hogy Dr. Benedek Pál a VITUKI Vízminőségvédelmi Intézetének nyugalmazott igazgatója, a VTK Innosystem Kft. alapító tagja, szép és tartalmas életének 92. évében, 2016. július 23-án elhunyt.

A II. Minőségügyi Szimpóziumról – EU-ban elismert szakképesítés

2016. július 17.

Korábbi nevén a Bánki Donát Műszaki Főiskolán, jelenlegi nevén az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon az Anyag- és Gyártástudományi Intézet gondozásában működő Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakemberképzés 20. évfordulója alkalmából 2016. június 23-án került megrendezésre a II. Minőségügyi Szimpózium. E rangos szakmai rendezvényen előadást tarthatott Sipos László József MMK Elnökségi tag is.