Kamarai hírek

Mérnökbálok országszerte

2015. január 12.

Kőszegtől Debrecenig idén januárban és februárban ismét sok helyütt megrendezik a mérnöktársadalom legünnepélyesebb találkozóit.

Március 31-ig teljesíthető a szakmai továbbképzés

2014. december 19.

Az MMK Elnöksége október 22-én megtárgyalta az új továbbképzési rendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat, majd úgy határozott, hogy a Továbbképzési Szabályzatban kapott feladata alapján, a módosítási javaslatait a Küldöttgyűlés elé terjesztette.

Cikk ajánlók

Közbeszerzési törvény

2015. január 30.

Az új közbeszerzési törvény koncepcionális javaslata már elérhető az alábbi linken. A megtekintéshez kattintson a címre.

Közlekedési Tagozat: Csány László-díj felhívás

2015. január 28.

A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata az 1849. évi független magyar kormány közlekedési minisztere és a szabadságharc önkéntes mártírja tiszteletére és emlékére Csány László-díj kitüntetést alapított.

Búcsúzunk kollégáinktól

2015. január 27.

Elhunyt dr. Mecsi József professzor, a BPMK alelnöke; Kiss Sándor, az MMK Felügyelőbizottságának elnöke; és dr. Füredy Jenő jogtanácsos, a mérnöki kamara egyik alapítója.

XXI. Széchy Károly Emlékülés

2015. január 23.

Az MTA Műszaki Tudományok Osztálya, az ISSMGE Magyar Nemzeti Bizottsága és az MMK Geotechnikai Tagozata közös szervezésben február 13-án, 14 órai kezdettel rendezi meg a XXI. Széchy Károly Emlékülést az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

Zala: az Év Arany Gyűrűs Mérnöke

2015. január 23.

Lékai Gyula Zoltán, a Zala Megyei Mérnöki Kamara elnöke – ünnepélyes keretek között – immár 13. alkalommal adta át az Arany Gyűrűs Mérnök díjat, a kitüntetett ezúttal Kárász Pál villamosmérnök, világítástechnikai szakmérnök volt.

Környezetvédelmi Tagozat: díjátadó

2015. január 23.

Az országos kamara székházában január 22-én ünnepség keretében adták át az MMK Környezetvédelmi Tagozat díjait és kitüntetéseit.