Most történik a kamarában
Kamarai hírek

Ismét teltházas kamarai konferencia

2015. május 11.

Május 7-én került sor a "Finanszírozási lehetőségek a 2014-2020-as pénzügyi időszakban" címmel a kamara székházában rendezett konferenciára. Az MMK elnöke, Barsiné Pataky Etelka által megnyított konferencián a Miniszterelnökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Európai Beruházási Bank szakmai vezetői, valamint -a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről - az egyes operatív programok szakmai vezetői, szakértői tartottak konzultációs lehetőséggel egybekötött előadásokat. A konferencíát a túljelentkezés miatt - most már hagyományossá váló módon - online is közvetítettük, a megtekintésre a Honlapon lehetőség nyílt.

Kérjük, Ön is támogassa céljainkat!

2015. február 26.

A Magyar Mérnöki Kamara a korábbi évekhez hasonlóan arra kéri tagjait, hogy támogassák közös céljainkat, és adójuk 1%-ának felajánlásával járuljanak hozzá új segédletek és kézikönyvek készítéséhez, a kamarai szolgáltatások bővítéséhez, szakmai konferenciák és mesteriskolák szervezéséhez.

Korszerű Mérnökért Alapítvány - adószám: 180524971-43

Cikk ajánlók

Tagozati rövidhírek – június 15-i hét

2015. június 22.

A héten volt a Feladat Alapú Pályázat leadási határideje, elnökségi ülést tartott a Geodézia, a Geotechnikai és a Közlekedési Tagozat, küldöttgyűlést tartott a Tartószerkezeti Tagozat. Kattintson a rövid beszámolókért!

Tagozati rövidhírek – június 8-i hét

2015. június 15.

A június 8-i héten az Energetikai, Gépészeti és Vízgadálkodási Tagozat tartott ülést. Rövid beszámolókért olvassa el teljes hírünket!

MMK Elnökségi ülés - június 10.

2015. június 14.

Az MMK Elnöksége ülést tartott június 10-én, amelyen többek között megtárgyalta a tanúsítással érintett szakmai tagozatok továbbképzési rendszerével kapcsolatos beszámolót, valamint az Erdőmérnöki, Faipari mérnöki és Agrárműszaki Tagozat továbbképzési rendjének jóváhagyását.

Új Tervezési Szolgáltatási Rendszer

2015. június 14.

Az MMK elnöke, Barsiné Pataky Etelka, alelnöke, Kovács István és Dulácska Zsolt a MÉK Elnökségének tagja 2015. június 10-én szakmai előadás keretében tájékoztatta az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EU TAF) vezetőit és szakértőit a két kamara által kidolgozott, a tervezési rendszer megújítására vonatkozó új Tervezési Szolgáltatási Rendszerről. Az új TSZR korábban már a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága részére is bemutatásra került az 1032/2015. (I.30.) Korm. határozat végrehajtásában működő munkacsoport tevékenységével összefüggően.

KTT ülés - június 3.

2015. június 5.

Június 3-án tartotta a Kamarai Továbbképzési Testület rendes ülését, amelyen részt vett az Anyagmozgató gépek, Építőgépek és Felvonók Tagozat elnöke is. Az ülésen szó volt az említett tagozat tanúsítóira vonatkozó továbbképzési ügyrendről. A KTT további napirendjei között szerepelt a 2015-ös szakmai továbbképzés törzsanyagainak állapotának felülvizsgálata, áttekintése. A következő KTT ülés június 29-én lesz.