Kamarai hírek

Március 31-ig teljesíthető a szakmai továbbképzés

2014. december 19.

Az MMK Elnöksége október 22-én megtárgyalta az új továbbképzési rendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat, majd úgy határozott, hogy a Továbbképzési Szabályzatban kapott feladata alapján, a módosítási javaslatait a Küldöttgyűlés elé terjesztette.

Cikk ajánlók

Program-ajánló: Projektmenedzsment Fórum április 9-én

2015. február 24.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment Szakosztály 2015. április 9-én „Projektmenedzsment a gazdaságban” címmel rendezi az immáron 18. Projektmenedzsment Fórumot.

Mérnökbázissá válhat a város

2015. február 16.

19. alkalommal rendezte meg a Műszaki szakemberek fórumát a Vas Megyei Mérnöki Kamara, a Vas Megyei Építész Kamara és a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) Vas Megyei Egyesülete szerdán a Megyeháza dísztermében.

Szívszorító csendben

2015. február 11.

Dr. Mecsi József búcsúztatása és temetése február 20-án, 13 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz termében.

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Mérnöki Kamara

2015. február 9.

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott január 31-én országos szakmai önkormányzatunk, amelyen a megyei kamarák és a szakmai tagozatok 284 szavazati joggal rendelkező küldöttjéből 149-en vettek részt. Az országos küldöttértekezlet módosította az Alapszabályt és az éves nyilvántartási díj mértékét.

Építőipari Nívódíjasok konferencia február 27-én

2015. február 5.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) valamint a Mesterdíj Alapítvány (ÉMA) 2015. február 27-én konferenciát szervez ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJASOK – 2014 címmel.

Beszámoló az MMK Épületgépészeti Tagozatának Tisztújító üléséről

2015. február 2.

2015. január 29-é tartotta Tisztújító küldöttgyűlését az MMK Épületgépészeti Tagozata. A nagy érdeklődéssel várt küldöttgyűlésen vendégként részt vett Barsiné Pataky Etelka a MMK elnöke, Kassai Ferenc a MMK alelnöke és egyben a BPMK elnöke, Rónay István a MMK alelnöke, Kun Gábor a MMK Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozatának elnöke, Csohány Kálmán a MÉgKSZ alelnöke, valamint Gyárfás Attila a MÉGSZ ügyvezető elnöke, a Felsőoktatási Intézmények tanszékvezetői és a szaksajtó képviselői.

Kiállítás ajánló: Sorsok és találmányok

2015. február 2.

A Közlekedési Múzeumban (1146 Budapest, Városligeti körút 11.) 2015. március 1-ig látható a Magyar Holokauszt 70. évfordulója alkalmából rendezett Sorsok és találmányok c. időszaki kiállítás.

Jogalkotási aktualitások

2015. január 30.

A kamarai törvényben foglalt feladata alapján a Magyar Mérnöki Kamara folyamatosan nyomon követi és véleményezi a mérnökök szakmai érdekeit érintő jogszabályok tervezeteit. A mérnöktársadalmat érinti aktuális jogszabálytervezetekről jelen cikkünkben olvashat.

Közlekedési Tagozat: Csány László-díj felhívás

2015. január 28.

A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata az 1849. évi független magyar kormány közlekedési minisztere és a szabadságharc önkéntes mártírja tiszteletére és emlékére Csány László-díj kitüntetést alapított.

Búcsúzunk kollégáinktól

2015. január 27.

Elhunyt dr. Mecsi József professzor, a BPMK alelnöke; Kiss Sándor, az MMK Felügyelőbizottságának elnöke; és dr. Füredy Jenő jogtanácsos, a mérnöki kamara egyik alapítója.

XXI. Széchy Károly Emlékülés

2015. január 23.

Az MTA Műszaki Tudományok Osztálya, az ISSMGE Magyar Nemzeti Bizottsága és az MMK Geotechnikai Tagozata közös szervezésben február 13-án, 14 órai kezdettel rendezi meg a XXI. Széchy Károly Emlékülést az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

Zala: az Év Arany Gyűrűs Mérnöke

2015. január 23.

Lékai Gyula Zoltán, a Zala Megyei Mérnöki Kamara elnöke – ünnepélyes keretek között – immár 13. alkalommal adta át az Arany Gyűrűs Mérnök díjat, a kitüntetett ezúttal Kárász Pál villamosmérnök, világítástechnikai szakmérnök volt.

Környezetvédelmi Tagozat: díjátadó

2015. január 23.

Az országos kamara székházában január 22-én ünnepség keretében adták át az MMK Környezetvédelmi Tagozat díjait és kitüntetéseit.